Terug

 

Abortuscentrum Lokeren

Ervaringen en Reacties van vrouwen

Lisa

… Bijna zes jaar geleden kwam ik onvoorzien bij jullie terecht. Bedankt voor de goede zorgen en inlichtingen van toen. Ik liet toen ook een Gyne Fix spiraaltje plaatsen.

Daar ben ik al die tijd zeer tevreden over geweest, en ik ben ook van plan om het in de toekomst opnieuw te gebruiken. Maar ik zou eerst graag een afspraak willen maken om het te verwijderen. Ik zou niet meteen een nieuw laten plaatsen omdat mijn vriend en ik nu, na al die jaren, wel bijna toe zijn aan een kindje. In tussentijd zou ik graag een ander anticonceptiemiddel gebruiken, een waarbij je vrijer bent ermee te stoppen. Achteraf zou ik zeker terug een Gyne Fix willen.

Kan ik bij jullie terecht om het te laten verwijderen? En voor een tussentijds ander voorbehoedsmiddel? Dan zou ik graag een afspraak maken…”


Sofie

 

“… De dokter is een lieve man, een beetje een nerveus type wel, maar heeft toch lang naar mij en mijn man geluisterd. Stond ook helemaal aan onze kant, met het nodige begrip voor ons verdriet. De abortus zelf is wel door zijn vrouwelijke collega uitgevoerd. Die was wat koeler, zakelijker tijdens de ingreep maar is daarna wel op een vriendelijke manier ons een hart onder de riem komen steken. Ik vond het wel jammer dat mijn man niet bij de ingreep mocht aanwezig zijn. Maar ik denk dat dat zo in de meeste centra is…”

 

Lynsey

“…Bedankt voor alle informatie omtrent abortus. Ondertussen weet u dat we het kindje zullen geboren laten worden en het een thuis geven die het verdient. U kan de bijgesloten medicatie wellicht nog gebruiken. Nogmaals bedankt…”

 

Ann

“… Zoals afgesproken hier nog 2 klevertjes voor de prikpil. Bedankt voor alle goede zorgen…”

 

 

Sara

 

“…Vele jaren geleden heb ik bij jullie mijn kindje laten weg halen.Ik was toen een meisje van 14, en eigenlijk een beetje gedwongen door mijn schoonmoeder.Ik moest van haar liegen tegen mijn eigen familie en in alle geheim is zij met mij tot bij jullie gekomen, en heeft ze ervoor gezorgd dat het kindje weggehaald werd.Ik weet dat ik toen nog heel jong was, maar toch sta ik nog steeds niet achter die beslissing.Ik heb het er nog steeds heel moeilijk mee. Ik heb ondertussen een nieuwe vriend en een zoontje van 2, maar kan het nog steeds niet achter mij laten.

Ik vind het ook heel moeilijk als ik er weer eens aan moet denken, dat ik niks tastbaar heb,niks om naar te kijken of om eraan terug te denken.Van tijd tot tijd kijk ik dan eens op jullie website en de foto's zien van jullie gebouw,doet dan heel veel gevoelens loskomen...

Nu zag ik jullie e-postadres en ik dacht misschien kunnen jullie mij hier wel bij helpen.

Ik zou willen vragen of jullie ook maar iets van informatie hebben ivm de ingreep van toen Op een echo zal ik waarschijnlijk niet moeten hopen? Maar eventueel gewoon de basisgegevens zoals de datum, het uur, de grote van het vruchtje,een kopie van het document dat ik toen ondertekend heb, ...

Als het maar iets zichtbaar, iets tastbaar is, iets waaraan ik kan zien dat het allemaal wel echt geweest is.

Ik hoop echt heel erg dat jullie mij kunnen helpen!... “  

 

 

Sharine

 “…Wij ( Peter en ik ) zouden jullie graag willen bedanken voor de hulp en de steun die jullie aan ons gegeven hebben.

Dankzij jullie heb ik toch een juiste beslissing genomen en een iets mindere leuke ervaring achter de rug, maar zal dit een plaatsje kunnen geven dankzij jullie geweldige steun.

Indien mogelijk zou ik graag voor 24 mei een afspraak maken voor een tweede inenting van de prikpil… Hartelijk dank…”

,

 

An Sofie

“…Afgelopen zomer ben ik bij jullie langs geweest. Het is ondertussen al weer even geleden. Ik stuur u deze kaart om u te danken. U heeft mij namelijk in een periode geholpen waarin het niet makkelijk was.

Dank zij jullie heb ik de juiste beslissing genomen, mijn leven gaat terug volgens zijn normale gang. Hopelijk herinnert U zich mij enigszins. Ik ben An Sofie, 19 jaar uit Vlaams Brabant. Veel groeten aan u en uw fantastische medewerkster en  heel erg  bedankt. Van An Sofie en haar ‘sjieke mama’. Het ga je goed…”

 

 

Greet

“…Nu bijna 2 weken later zouden we graag laten weten hoe we ons voelden toen we naar jullie werden verwezen.
De keuze was hard en zeker niet gemakkelijk, de echo heeft een mooi plaatsje gekregen in de plakboek.
Jullie behandelen eenieder als mens en dat merk je ook. En je speelt open kaart met iedereen Waarvoor 100 % dank…”
 
”…Dikke welgemeende knuffel voor het helpen maken van de beslissing… 

 

 

 

Sarah

“…Ik heb vorig jaar, na de stopzetting van een ongeplande zwangerschap, door u een spiraaltje (GyneFix) laten plaatsen. Ik ben zeer tevreden over dit voorbehoedsmiddel.

Mijn vriend en ik zijn nu echter wel klaar voor gezinsuitbreiding en aldus zou ik graag het spiraaltje laten weghalen.

 

Kan ik hiervoor bij u terecht of kan u mij doorverwijzen naar iemand (in de regio Aalst bij voorkeur). Een vriendin van mij  zou overigens ook graag het spiraaltje laten plaatsen. Zij woont in de regio Leuven. Kent u daar iemand die bekwaam is om het spiraaltje te plaatsen?...”

 

Leen

 “…ik heb zonet de echo uit de brievenbus gehaald, en ik wil jullie zeker bedanken voor de moeite en voor alles wat jullie al voor mij gedaan hebben…

Ook bedankt voor de bemoedigende woorden!

Het is fijn dat jullie zo 'meevoelen' met de meisjes die bij jullie langskomen.

Ik zit nu in mijn 3de jaar Psychologie, en al wat wijzer dan het meisje van het 6de jaar Latijn. 

Ben niet trots op wat ik gedaan heb, maar ben wel nog steeds van mening dat het de juiste keuze was.

Jullie warmte heeft daar zeker ook bij meegespeeld… “

 

 

Ellen

 “…Het is mooi te beseffen dat ik dankzij U aan zoiets delicaats toch een serene herinnering zal kunnen overhouden. Ik hoop dat andere vrouwen in mijn positie het “geluk” mogen hebben in jullie handen terecht te komen …”

 

Hilde

  “ …Van harte dank voor de zorgvuldige behandeling en de fijne opvang...”

 

Marijke 

“… Jullie hebben me niet het gevoel gegeven dat ik maar een meisje uit de rij was dat haar kindje komt laten weghalen, jullie hebben me niet veroordeeld, jullie hebben me bijgestaan, op de juiste momenten de juiste dingen gezegd! …”

 

“…Met mij gaat alles goed, ik draag mijn verhaal met me mee en word gesteund door degenen die weten wat er is gebeurd! Ik heb nood aan een babbel af en toe en heel veel lijfelijk contact! Ik red me wel en ik weet dat het beter was zo! Ik hou de foto van mijn kindje altijd bij me! …”

 

 Sandra

   “ …Dank u wel voor de “mens - waardigheid” waarop u ons benaderde, voor de vriendelijke en zachtaardige begeleiding, voor elk bemoedigend woord…”

 

Alisa
”… Het doet me enorm plezier dat je die echo nog hebt en mij gaat bezorgen.
Met mij gaat alles goed, het heeft even geduurd, de eerste 2 maand sliep ik slecht en voelde ik mij schuldig, had in niets zin maar vanaf de school weer begon moest ik mij wel weer concentreren. Het is nog altijd niet makkelijk en ik denk er nog elke dag aan, misschien dat het beter gaat vanaf volgende maand want dan had het kindje er eigenlijk moeten zijn. Nu sta ik soms voor de spiegel en denk ik aan mijn dikke buik en wou ik dat het er nog was. Maar het gaat al veel beter dan in het begin.
Mijn vriend gaat daar veel beter mee om, die praat er tegen mij bijna nooit over, hij zegt dat hij het wel mist maar er liever niet over praat.
Maar met mijn mama kan ik goed praten…Nog eens dank u … Echt waar! …”

 

Rita

“…van de behandeling zelf heb ik nadien weinig last gehad, maar toch was het een moeilijke periode, die gelukkig voorbij is…”

 

Julitta

“… bedankt voor de enorme morele steun en goede medische zorgen !...”

 

Els

   “…Het gevoel dat ik heb is er eentje van rust en dat komt door jullie. Ik besef wel -het is nog maar 1 dag geleden en het slechte gevoel kan nog komen - maar ik ben in ieder geval niet getraumatiseerd buitengekomen. ….

…Ik vond het gesprek ook weer geruststellend –geen veroordeling, maar me toch nog even duidelijk laten voelen wat er in me omgaat. En dat vind ik nodig, ook voor nadien…

…En dan was er natuurlijk de ingreep zelf. Het meest frappante was voor mij het lichamelijk contact. Een hand van elk van jullie op elk van mijn benen, heel rustgevend en verzekerd. Het gaf mij het gevoel van een schouderklopje: zoiets van hé je mag er nog wel zijn hoor!

… Het grappigst vond ik het ‘afleidingsmaneuver’, mij aan de praat houden, zodat ik niet te veel op pijn & ingreep kon letten. Ik was me daar heel goed van bewust en dat deed me eigenlijk wel beter, wat dan ook duidelijk zijn effect had…. “

       

An

“…. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om u, en ook uw medewerkster, oprecht te danken voor de professionele maar ook zeer serene behandeling en begeleiding….”

 

Kristin

”…. Ik heb slechts een lichte bloeding gehad …; de buikpijn heb ik enkel de dag zelf nog gevoeld… “

“…Momenteel gaat het wel met mij, alleen dat ik me wel down voel op dit moment; maar dat heeft misschien te maken met het feit dat ik niets meer van mijn vriend gehoord heb sinds die ingreep…”

 

Mischa

“…In juni 2010 brak ik een ongeplande zwangerschap in uw centrum af.

Ik lees op uw website dat een aantal dames op verzoek een echo’tje in hun brievenbus vonden.

Omdat ik graag nog iets “tastbaar” had overgehouden aan deze moeilijke periode , zou ik u graag hetzelfde willen vragen. Is het mogelijk mij alsnog een echo op te sturen aub…?”

 

“…Ik wens u en uw medewerkster bovendien te bedanken voor de warmte die u beiden uitstraalt en de sereniteit waarin u dit alles afhandelt…”    

 

 

Katrien

“. .Voordien had ik het mij heel anders voorgesteld. Maar het viel heel goed mee…”

 

Rudy en Brigitte

“. Jullie zijn een tof team...”

 

Anneke

“… Bijna een jaar geleden ben ik met twijfels en grote onzekerheid bij jullie geweest. Een luisterend oor, een oprecht advies hebben mij toen zeer goed gedaan.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en zijn zowel mijn vriend als ik intens gelukkig met ons zoontje (van inmiddels 3,5 maand)…”

“… ‘k Wilde het nog even laten weten ! Ik zal het nooit vergeten…”

 

Merel

 

“… U zal mij misschien niet meer herinneren maar ik ben in april vorig jaar bij U geweest.

Ik had toen 2 zoontjes een van 6 en een van 4 jaar. En was zwanger van een derde kindje en we zagen dat toen niet zitten. Ik heb U dan gebeld dat ik ons kindje toch niet zou laten weghalen en ik moet zeggen dat de beste beslissing van ons leven geweest is. We zijn nu zo gelukkig.

Het is een meisje en hebben haar “Lien” genoemd…”

 

“… Ik ken U wel niet echt maar ik wou U toch de kerstfoto van ons gezin opsturen en U het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar ! Ook bedankt voor het goede onthaal in Uw praktijk ! Volgens mij verricht U goed werk want als je voor een kind kiest moet je dat voor 500% doen. Ik heb die keuze gemaakt en het lukt heel goed. Laura is de prinses van onze hele familie, maar er zijn toekomstige mama’s die echt niet voor een kind kunnen kiezen en dat respecteer ik ook. Dan hebben die mama’s ‘geluk’ dat ze bij U terecht kunnen. Er gaat geen dag voorbij nadat ze geboren is dat ik geen schuldgevoel heb over het feit dat ik haar bijna had laten weghalen.

Misschien is het de eerste keer dat U zo’n gekke brief krijgt maar ik voel mij opgelucht door het te schrijven. Vele groeten van mij en van onze drie maanden oude Lien.

 

 

 

Terug

 

 

 

Links over Abortus en Anticonceptie

http://abortus.2link.be

http://www.2link.be

http://zwangerschap.2link.be

http://stephanie-de-bruyn.jouwpagina.nl/rubrieken/info-over-abortus.html

http://mijn.linkoverzicht.be/rubrieken/hulp-zoeken.html

http://www.kindengezin.be/KG/Nuttige_links/default.jsp

http://www.jips.be/medewerkers/index.cfm?id=116

http://www.abortus.be/links.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Abortuswet

http://www.vrouwen.opzijnbest.nl

http://www.anticonceptie-online.nl

http://www.jeugdenseksualiteit.be

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug