Terug

Abortuscentrum DURMELAAN Lokeren

Anticonceptie, voorbehoedmiddel …

Centrum Durmelaan Lokeren biedt  verscheidene diensten aan waarvan de voornaamste zich situeert op het vlak van  informatie over anticonceptie en daadwerkelijk hulp bij het kiezen van het voor U geschikte voorbehoedmiddel zoals de klassieke pil en de prikpil. Je kan hier terecht voor het plaatsen én controle van alle soorten  spiraaltjes. Het   klassieke koper spiraaltje (Nova T, Multiload Cu 375...) en de meer recente zoals het GyneFix  (koper) spiraaltje en het Mirena (hormoon) spiraaltje.  Ook voor de nieuwe hormonale voorbehoedmiddelen: Evra of de zogenaamde pleisterpil,  de NuvaRing en voor  het  plaatsen én verwijderen van het staafje in de arm (Implanon)

… en Abortus

Daarnaast is Centrum Durmelaan al 30 jaar actief in hulp bij ongewenste en ongeplande zwangerschap met  de klassieke  zuigcurettage tot 14 weken te rekenen vanaf de eerste dag van uw laatste maandstonden. Voor  de zogenaamde ‘Abortuspil’ (Mifegyne) kan je hier ook terecht voor ruime informatie én eventueel gebruik ervan. 

Hier werken mensen die een jarenlange ervaring hebben  en die U op een professionele maar ook,  en voornamelijk,  op een persoonlijke én vriendelijke manier kunnen begeleiden  wanneer U geconfronteerd wordt met het probleem van ongewenste zwangerschap.   Dagelijks ruime bereikbaarheid, geen lange wachttijden voor afspraken,  maar wel alles binnen de huidige wettelijke reglementering.

Hoe bereiken ?

Het Centrum Durmelaan  is heel centraal gelegen in één van de gezelligste straten van de stad  Lokeren.  Op nauwelijks 500 m van de Grote Markt , 200 m van het Politiekantoor,  en op 7 minuten loopafstand van het station met snelle treinverbindingen naar Gent, Antwerpen, Dendermonde, Brussel.

Met de auto, neem je afrit 12 van de  autostrade E 17 ( Antwerpen Gent Kortrijk),  volg richting Centrum (Markt),  Politie, Sportcentrum Den Dam  en zo kom je vlot in de Durmelaan terecht waar het Centrum Durmelaan gelegen is in nummer 82.  Parkeren kan in de onmiddellijke nabijheid. (Zie plan)

Een afspraak maken !

Voor het maken van afspraken is het centrum  alle dagen telefonisch bereikbaar op het nummer 0032(0)9 348 59 54 en via het e-post adres : centrumdurmelaan@pandora.be

Wanneer u de afspraak niet kan nakomen, vragen wij u dit dringend door te geven. Wij reserveren anders ten onrechte voor u, waardoor er een wachtlijst kan ontstaan. Indien gewenst, kunt u een nieuwe datum afspreken.

In België is zwangerschapsafbreking wettelijk goed geregeld sinds 1990. De wet bepaalt dat zwangerschapsafbrekingen kunnen tot 14 weken amenorroe, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Behandelingen vinden plaats op zowel medische als psychosociale indicatie. Er geldt een wettelijke bedenktijd van zes dagen te rekenen vanaf het eerste gesprek en/of onderzoek dat U heeft in het centrum.  

En indien toch verder dan 14 weken kan je terecht in Nederland op het centrale nummer van CASA tel 0031 88888 4444, of in Beahuis&Bloemenhovekliniek in Heemstede Herenweg 215 tel 0031 23 528 78 35 en in Leiden Lammenschansweg 15 tel  0031 71 516 18 70.

 

Beschrijving: Beschrijving: D:\webstek\06042012\panorama_kabinet.JPG

Terug